Tunnetuksi tulemalla takaat tuotteesi markkinoinnin

Olet siis kehittänyt tuotteen tai järjestänyt palvelun, jonka uskot nousevan myyntimenestykseksi. Hintasi ovat kohtuulliset, henkilökunta on huippukoulutettu sekä speksit ovat kunnossa. Vain asiakkaat puuttuvat. Yrityksestäsi kertominen on mainostamista. Onneksi sinulla on lukuisia mielenkiintoisia vaihtoehtoja, joiden avulla teet tuotettasi tunnetuksi. Kauppalehden mukaan digitalisaatio on muuttanut erityisesti maailmaa.

Käytä monia kanavia

Monet radiokanavat rahoittavat toimintansa mainonnalla. Tee markkinatutkimus potentiaalisten asiakkaiden kuuntelemista kanavista ja selvitä niiden tarjoamia mainospaketteja tai mahdollisista muita tarjouksia. Hauska mainos on mielenkiintoisempi kuin pelkkien faktojen luettelu. Hyvällä mainoksella pääset monien mieliin. Sisältöä on syytä miettiä myös kansainvälisesti, etteivät käännökset muilla kielillä saa hassuja vivahteita.

Digitaaliset kanavat ovat todella tärkeitä. Pitämällä yllä yrityksesi Facebook-sivua, saat melko vaivatonta sekä maksutonta tiedottamista. Kohdennettu mainonta on myös kohtuuhintaista, ja saat sen myötä määritettyä potentiaalisten asiakkaidesi kriteerit. Lisäksi hakukoneoptimointi ja -mainonta ovat kustannustehokkaita vaihtoehtoja.

Tv-mainonta on tehokasta, mutta nykyisin helposti vältettävissä talletettujen ohjelmien kelaustoiminnoilla ja nettitelevisioiden mainosten esto-ohjelmilla.

Jos asiakaskuntasi koostuu lähialueen väestöstä, harkitse paikallislehtien palstailmoitusta. Tienoollasi on varmasti monia ihmisiä, jotka eivät tiedä yrityksestäsi. Monet lehdistäkin ovat jo siirtyneet täysin verkkojulkaisuiksi, joten voit saada asiakkaita pidemmältäkin.

Lahjoilla suosioon

Esitteet katoavat usein paperikoriin muiden painoksien virrassa. Anna potentiaalisille asiakkaillesi hyödyllisiä tuotteita, joita he mahdollisesti kantavat mukanaan, kuljettavat autossaan, jättävät pöydälleen tai säilyttävät tutussa paikassa kaapin hyllyllä. Tällainen hyödyllinen käyttötavara saattaa olla esimerkiksi kynä, sytytin, tulitikut, nenäliinapakkaus, kampa, lehtiö, kukkaro tai silmälasikotelo.

Jonkin verran arvokkaampia lahjoja ovat tietenkin lippis, t-paita, kantolaukku tai huivi, ja niiden avulla saakin helposti näyttävää näkyvyyttä käyttäjän avulla. Toimivia ideoita saat helposti haluamallasi painatuksella. Sovita lahjasi oman yrityksesi piiriin, jotta se tarttuisi mukaan mahdollisemman monelle asiakkaallesi ja vieraallesi.

Mukaan tapahtumiin

Suurien ihmismassojen tapahtumiin kannattaa järjestää yritystoiminnastasi tietoa. Saatat saada luvan jättää esitteen, käyntikorttisi, myyntilahjasi tai vaikkapa myydä tuotettasi sivutoimisesti tapahtumissa, esimerkiksi messuilla tai festivaaleilla.

Tukemalla hyväntekeväisyyttä nostat profiiliasi ja lisäät mielikuvaa yhteiskuntavastuullisena toimijana. Voit innostaa työntekijöitäsi kokoamaan urheilujoukon heitä kiinnostavaan lajiin. Samalla sponsoroit yrityksesi tunnettavuutta.