Markkinointitapoja

Olipa kyseessä sitten pieni tai suuri yritys, se tarvitsee markkinointia. Markkinoinnilla tehdään omaa nimeä ja tuotteita tai palveluita tutuksi ja löydetään asiakkaat.

Vaikka tuttavien suosituksilla ja puskaradioilla on merkityksensä, täytyy jokaisen yrityksen panostaa markkinointiin myös itse. Yrityksen tulee miettiä, kuinka paljon se budjetoi markkinointiin, mitkä ovat juuri sille parhaat markkinointikanavat ja ennen kaikkea, kenelle markkinointi kohdennetaan. Joskus parhaiten toimii postiluukusta tipahtava mainoslehtinen, joskus taas sosiaalinen media.

Perinteitä ja uusia oivalluksia

Melko perinteisiin markkinointitapoihin kuuluvat lehtimainokset esimerkiksi omassa paikallis- tai maakuntalehdessä sekä tienvarsimainokset. Isoilla yrityksillä myös koko maan kattavat julkaisut sekä televisio- ja radiomainokset kuuluvat mahdollisiin markkinointikanaviin. Erilaiset liikelahjat ovat samoin aina harkinnan arvoisia. Klassikko lienee kynä yrityksen nimellä ja yhteystiedoilla, mutta nykyään saatavilla on laaja valikoima verkossa mitä erilaisimpia liikelahjoja ja oheistuotteita. Kynää mieleenpainuvampi mainos voi olla esimerkiksi vaate, kuten yrityksen logolla ja sloganilla varustettu lippis tai huppari.

Sosiaalisen median mahti

Vaikka asiakaskunta arvostaisikin perinteisiä markkinointikanavia, sosiaalisen median kanavia ei tänä päivänä voi sivuuttaa. Tietyille ryhmille, kuten nuorille, ne voivat myös toimia ensisijaisena tiedonlähteenä yrityksestä. Yrityksen kannattaa luoda mielenkiintoinen ja informatiivinen kotisivu ja esimerkiksi Facebook- ja Instagram-tilit. Somekanavia kannattaa päivittää aktiivisesti ja laadusta tinkimättä. Somessa voi tiedottaa, vuorovaikuttaa asiakkaiden kanssa, tehdä kuvin ja tekstein tutuksi palveluitaan ja muita markkinointituotteitaan, kuten vaatteita. Lisäksi somessa voi pistää pystyyn esimerkiksi houkuttelevia kampanjoita ja arvontoja.